Courtney Clenney Mengaku Tidak Bersalah Atas Pembunuhan Miami, Setelah Didakwa dalam Pertarungan Vegas
Toto

Courtney Clenney Mengaku Tidak Bersalah Atas Pembunuhan Miami, Setelah Didakwa dalam Pertarungan Vegas

Selebriti media sosial Courtney Clenney membuat pengakuan tidak bersalah pada hari Rabu atas pembunuhan teman lelakinya di apartmen Miami mereka. Pasangan itu mempunyai hubungan dua tahun yang huru-hara termasuk Togel SGP serangan di The Cosmopolitan di Las Vegas.

Courtney Clenney
Bintang media sosial Courtney Clenney mengaku tidak bersalah di mahkamah Miami atas pembunuhan teman lelakinya.
Clenney, 26, kini berdepan pertuduhan pembunuhan tahap kedua atas 3 April Florida menikam Christian “Toby” Obumseli , 27. Dia telah ditangkap pada 10 Ogos dan telah diekstradisi dari Hawaii ke Florida untuk dibicarakan.

Pada hari Rabu, peguam Clenney, Frank Prieto, membuat pengakuan untuknya di Mahkamah Litar Florida. Dia tidak hadir untuk perbicaraan di hadapan Hakim Diana Vizcaino.

Prieto mendakwa Clenney bertindak mempertahankan diri dalam tikaman itu. Dia berkata pasukan undang-undang akan “mempertahankan pembelaan yang kuat memihak kepadanya,” lapor Daily Mail .

Dalam versi acaranya, Obumseli memegang tekaknya dan menolaknya ke SDY Hari Ini dinding. Sebagai tindak balas, dia didakwa melemparkan pisau dapur dari jarak 10 kaki ke arah Obumseli. Ia mencederakan dia di bahagian dada. Dia kemudiannya meninggal dunia.

Clenney kekal di Pusat Koreksional Turner Guilford Knight di Miami. Dia ditahan tanpa jaminan.

Autopsi Memberi Kisah Lain
Bedah siasat mempertikaikan versi kejadiannya, kata pihak berkuasa. Keluarga Obumseli juga semakin tidak sabar dengan perkembangan siasatan dan pendakwaan. Jeff Obumseli, abang kepada mangsa, menggaji seorang peguam untuk memberi tekanan kepada pendakwa raya untuk menangkapnya.

Berikutan tikaman itu, Clenney meninggalkan Florida ke Hawaii. Dia berada di kepulauan Pasifik untuk mendapatkan rawatan pesakit dalam untuk gangguan tekanan selepas trauma dan penyalahgunaan dadah, dedah Prieto.

Butiran Serangan Las Vegas
Clenney didakwa di Las Vegas dengan bateri domestik pada Julai 2021, ketika pasangan itu menginap di The Cosmopolitan, KLAS , sebuah stesen TV tempatan, lapor. Pertuduhan itu kemudiannya digugurkan.

Dia didakwa melemparkan gelas ke kepala Obumseli pada 27 Julai selepas kedua-duanya terlibat dalam pertikaian. Clenney juga mengaku kepada Jabatan Polis Metropolitan Las Vegas (LVMPD) bahawa dia telah menolak Obumseli, kata laporan itu. Tetapi Obumseli didakwa mencengkam rambutnya dan meletakkan penumbuknya ke lehernya, kata KLAS .

Courtney Clenney dan Christian Obumseli
Courtney Clenney dan Christian Obumseli pada masa yang lebih bahagia, digambarkan di atas. Kedua-duanya mempunyai hubungan yang bergelora, termasuk pergaduhan di sebuah hotel Las Vegas. (Imej: Instagram)
Prieto telah memanggil Obumseli sebagai “pendera,” lapor New York Post . “Dia akan memanipulasi dan menyalahgunakan Courtney secara peribadi apabila dia fikir tiada sesiapa di sekelilingnya,” kata Prieto.

Prieto ialah bekas pendakwa raya Florida yang kini sebahagian besarnya mewakili defendan jenayah di Florida.

Clenney terkenal dalam kalangan pengikut media sosial. Dia mempunyai dua juta Totobet HK pengikut di Instagram, dan juga muncul di OnlyFans. Dia juga menggunakan nama Courtney Tailor di media sosial.

Pilihan untuk Keganasan Rumah Tangga
Peguam Negara Miami-Dade, Katherine Fernandez Rundle telah mengakui pasangan itu mempunyai hubungan yang bergelora. Tetapi dia berkata pilihan tersedia untuk mereka.