Lembaga Kawalan Permainan Nevada Memberi Lesen Dua Tahun kepada Accel Entertainment
Toto

Lembaga Kawalan Permainan Nevada Memberi Lesen Dua Tahun kepada Accel Entertainment

Pengendali terminal dan pembekal mesin slot yang berpangkalan di Illinois Accel Entertainment bersedia untuk mendapatkan lesen dua tahun di Nevada, menurut Live SGP Prize cadangan baru-baru ini daripada Lembaga Kawalan Permainan Nevada. Lesen itu akan membolehkan Accel menawarkan mesin slot dan peranti hiburannya kepada restoran, bar, perhentian trak dan kafe permainan di negeri ini.

Lesen Bergantung pada Pemerolehan $140 Juta Belum Selesai
Syarikat itu hanya akan menerima lesen Nevadanya dengan syarat ia akan menandatangani perjanjian pemerolehan penting untuk Century Gaming Technologies. Perjanjian itu bernilai $140 juta dan ia dijangka akan dimeterai pada akhir Mei. Cadangan pelesenan akan dihantar kepada ahli Suruhanjaya Permainan Nevada beberapa hari lebih awal, pada 19 Mei.

Dengan memperoleh pengendali slot saingannya, Accel akan memastikan asas yang diperlukan untuk Montana dan Nevada. Ini adalah dua daripada pasaran permainan paling penting untuk terminal permainan di negara ini. Accel mengunjurkan sejumlah 23,000 hingga 25,000 mesin slot dan terminal permainan video menjelang akhir tahun, berbanding sekitar 13,600 pada 2021.

Syarikat baharu yang dihasilkan itu dijangka menamatkan tahun ini dengan mana-mana antara 3,700 hingga 3,800 lokasi, berbanding 2,584 lokasi pada tahun sebelumnya. Pengambilalihan itu juga akan mendorong Accel ke negeri baharu dengan kedua-dua pasaran sedia ada dan berpotensi menunggu permainan untuk menjadi sah. Pada Jun 2021, terminal permainan video (VGT) Accel Entertainment menjana pendapatan kasar $60.3 juta di Illinois.

Masalah Denda $5J
Tidak semuanya berjalan lancar semasa pendengaran lembaga yang live data hk memutuskan untuk mengesyorkan lesen dua tahun untuk Nevada. Perkara penting yang dibincangkan ialah denda sebanyak $5 juta yang dikenakan terhadap syarikat itu oleh Lembaga Kawalan Permainan Illinois. Denda itu dicetuskan oleh perjanjian yang telah ditandatangani oleh syarikat itu dengan DraftKings. Menurut pengawal selia, perjanjian itu bertentangan dengan peraturan yang melarang keras insentif untuk mengekalkan VGT Accel di tempat permainan video.

Ahli lembaga pengarah Brittnie Watkins turut membangkitkan isu eksekutif Accel berhubung dengan cara mereka mengendalikan kes gangguan seksual, masalah pematuhan budaya, usaha wajar atau hal penyimpanan dokumen.

Sebagai tindak balas, peguam swasta Accel Gregory Gemignani berkata bahawa keluaran macau syarikat itu mempunyai pelan pematuhan aktif yang akan terus bertambah baik, sambil mematuhi sepenuhnya peraturan ketat Nevada. Beliau menambah bahawa kakitangan Century akan dikekalkan dan budaya pematuhan mereka akan disepadukan dengan betul ke dalam operasi Accel.

Pada bulan Mac, Nevada hampir menewaskan bekas rekod hasil permainan kasarnya daripada operasi kasino pada Julai 2021 dengan $1.355 bilion yang besar. Mesin slot dan terminal permainan lain menjana $903 juta.