Pengendali Permainan Las Vegas Nikmati Bulan yang Berjaya, Mei 2022
Toto

Pengendali Permainan Las Vegas Nikmati Bulan yang Berjaya, Mei 2022

Mei menandakan satu lagi bulan yang kukuh untuk industri permainan di Nevada, berdasarkan data terkini yang dikeluarkan oleh pengawal selia di negeri itu.

Kemenangan Permainan di Nevada Mencapai $1.3J pada bulan Mei
Lembaga Kawalan Permainan Nevada (NGCB), mengeluarkan butiran mengenai live data hk kemenangan permainan yang dilaporkan oleh pengendali Mei ini. Mei ini, kemenangan permainan yang dilaporkan oleh lesen permainan tanpa had di Nevada mencecah $1.3 bilion, meningkat 5.71% berbanding $1.2 bilion yang dilaporkan dalam tempoh yang sama tahun lepas.

Keputusan untuk bulan Mei tahun ini menandakan bulan ke-15 berturut-turut dengan kemenangan permainan melebihi $1 bilion . Lebih penting lagi, kemenangan perjudian Mei ini melepasi tahap pra-pandemik . Jika dibandingkan dengan pra-pandemik Mei 2019, kemenangan permainan meningkat 32.4%, daripada $0.9 bilion yang dilaporkan.

Begitu juga, peningkatan diperhatikan dalam hasil tahun fiskal hingga kini untuk tempoh yang berakhir pada 31 Mei 2022. Tahun ini, kemenangan perjudian tahun fiskal sehingga kini mencecah $13.4 bilion, meningkat hampir 41% jika dibandingkan dengan $9.7 bilion dilaporkan untuk tempoh yang sama pada 2021. Apatah lagi, jika dibandingkan dengan $10.9 bilion yang dilaporkan untuk tempoh tahun fiskal hingga tarikh yang berakhir pada Mei 2019, satu lagi peningkatan diperhatikan.

Pengendali Melaporkan Peningkatan Hasil
Pecahan kemenangan permainan menunjukkan bahawa hasil Clark County meningkat sebanyak 7.13% kepada $1.13 bilion . Tidak disangka-sangka, hasil meningkat paling banyak untuk Las Vegas Strip . Pada Mei tahun ini, kemenangan perjudian untuk pengendali Strip mencecah $731.5 juta, meningkat 11.6% jika dibandingkan dengan kemenangan perjudian $655.4 juta yang dilaporkan pada Mei 2021.

Hasil untuk pengendali pusat bandar juga meningkat. Pada bulan Mei tahun ini, pengendali pusat bandar melaporkan $78.9 juta dalam kemenangan permainan, meningkat 5.25% jika dibandingkan dengan tempoh yang sama tahun Togel Sydney sebelumnya. Pengendali Elko County juga melaporkan peningkatan dalam hasil mereka dengan kemenangan permainan meningkat 8.57% kepada $36.3 juta .

Sebaliknya, kemenangan permainan yang dilaporkan untuk Washoe County Mei ini menandakan penurunan . Pengendali di Washoe County melaporkan $87.6 juta pada bulan Mei, turun 4.82% jika dibandingkan dengan $92 juta yang dilaporkan untuk Mei tahun lalu.

Walaupun kemenangan permainan meningkat pada bulan Mei, peratusan kutipan yuran menurun sedikit . NGCB mendedahkan bahawa $92 juta telah dikutip dalam peratusan yuran pada bulan Jun , berdasarkan hasil boleh cukai yang dijana pada Mei 2022. Keputusan ini menandakan penurunan sebanyak 7.39% jika dibandingkan dengan tempoh yang sama tahun lepas apabila kutipan mencecah $99.2 juta.

Bilangan Pelawat Las Vegas Bertambah, Kata Laporan
Agensi kerajaan dan organisasi pemasaran destinasi rasmi untuk Nevada Selatan, Penguasa Konvensyen dan Pelawat Las Vegas (LVCVA), menunjukkan dalam laporan baru-baru ini, bahawa bilangan pelawat pada bulan Mei meningkat. Laporan LVCVA mendedahkan bahawa 3,446,900 orang melawat Las Vegas pada Mei ini, meningkat 19.8% berbanding Mei tahun lepas. Walaupun SGP Result keputusan itu baik, ia masih berada di belakang paras pra-pandemi. Jika dibandingkan dengan Mei 2019, bilangan orang yang melawat Las Vegas menurun sebanyak 6.6%.

Selain itu, bilangan hadirin konvensyen juga meningkat . Mei ini, 391,100 orang menghadiri konvensyen di Las Vegas, menurut laporan LVCVA. Perbandingan tahun ke tahun dengan Mei 2021 menunjukkan bahawa pada tahun ini, bilangan hadirin konvensyen meningkat sebanyak 336%.